U bent hier

Meerderheid leerlingen flink vertraagd tijdens opleiding

Vliegscholen maken beloftes niet waar! Meerderheid leerlingen (52%) wordt met meer dan 6 maanden studievertraging opgezadeld! 35% van de leerlingen heeft zelfs meer dan 9 maanden studievertraging buiten hun schuld om.

Ondertussen moet wel de rente aan de bank en levensonderhoud betaald worden. Dit betekent voor de studenten al gauw meer dan 9000e extra studieschuld (bovenop de plus minus 1,5 ton... die ze al geleend hadden). De studenten komen hierdoor nog verder in de financiële problemen.

Gemiddeld wordt er 5,6% rente over de totale studieschuld betaald, wat neer komt op een bedrag van 695 euro p/m (afbetaling nog niet mee gerekend!). Een derde van de vliegers betaalt echter meer dan 800 euro p/m aan rente. Over sommige leningen (bijvoorbeeld voor een typerating) wordt zelfs rond de 10% aan rente gevraagd!

Een meerderheid (56%) van de leningen is uitgegeven door de ABN AMRO.

De getallen in dit bericht zijn verkregen aan de hand van polls en vragenlijsten op onze Facebookpagina. Het gaat hierbij dus om een steekproef onder zo'n 1000 (voornamelijk werkloze jonge) piloten.

Categorie├źn